Nieuws van de Linde

Weten wat en wie er speelt?

lindemakerspace1

Opening MakerSpace en BSO

Donderdag

Op vrijdag 5 november, de vrijdag in de eerste week na de herfstvakantie, gaan we onze nieuwe BSO MakerSpace officieel openen. Direct na schooltijd, om ongeveer 14.45 uur zal burgemeester Judith Keijzers-Verschelling samen met jeugdburgemeester en leerling van de Linde: Tess van der Staak, op het schoolplein de openingshandeling verrichten. Alle kinderen, ouders en/of opa’s en oma’s van onze school zijn hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd. lees verder »

de linde kbwk 2021

Start Kinderboekenweek

Donderdag

Gisteren is in heel Nederland de 67e Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van dit jaar is: Worden wat je wil.
Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, tijdens de kinderboekenweek kun je worden waar je over droomt. Leren over allerlei beroepen, inspiratie krijgen van je idolen of helden, fantaseren over nieuwe beroepen, het kan allemaal door boeken te lezen. 
Ook op de Linde maken we onze leerlingen graag enthousiast om te gaan lezen en kijken in allerlei boeken en besteden we dus aandacht aan de kinderboekenweek. lees verder »

linde Tess

Installatie nieuwe jeugdburgemeester

Vrijdag

Tess nieuwe jeugdburgemeester

De kinderen van groep 6/7 waren donderdag getuige van een bijzondere gebeurtenis. Klasgenoot Tess van der Staak werd officieel beëdigd als de nieuwe jeugdburgemeester van Oirschot. Tess werd 30 juni gekozen uit 13 sollicitanten en kreeg gisteren de ambtsketen overgedragen door de voormalige jeugdburgemeester Bram Gerritsen van De Fonkeling.

De Oirschotse burgemeester Judith Keijzers-Verschelling kwam speciaal naar De Linde om deze officiële gebeurtenis te begeleiden. lees verder »

linde uitleensysteem

Samen spelen, samen ..........

Vrijdag

De eerste schoolweek zit er al bijna op. Fijn om elkaar weer te zien, kennis te maken met elkaar en weer samen te werken en spelen.
Vooral op ons schoolplein werd weer lekker gespeeld op de diverse speeltoestellen en met de nieuwe materialen. Om er samen voor te zorgen dat deze materialen lang mee gaan, hebben we onder leiding van juffrouw Reggy een nieuw uitleensysteem bedacht. lees verder »

Bso tijdens de zomervakantie

Donderdag

In de zomervakantie spelen de kinderen van Kindcentrum de Linde, Speelleerplein de Fonkeling en Kindcentrum de Plataan samen bij Kindcentrum de Plataan. Bij de bso hebben de kinderen heel veel leuke activiteiten verzonnen, want bij ons op de bso krijgen kinderen de ruimte om mee te denken, te beslissen en te doen. Wij geloven dat wanneer we samen met de kinderen het programma maken het nog leuker wordt voor iedereen. lees verder »

musical 2021

Afscheid groep 8

Zaterdag

De laatste schoolweek van het schooljaar 2020/2021 is aangebroken. Traditoneel de week waarin groep 8 afscheid neemt van hun basisschoolperiode door het opvoeren van een eindmusical. 
Dit jaar is dat de musical: Expeditie Beachclub van Benny Vreden. lees verder »

linde jeugdburgemeester

Tess nieuwe jeugdburgemeester

Donderdag

Wat zijn we trots op Tess uit groep 5/6.
Samen met 12 andere kinderen uit onze gemeente, solliciteerde ze op de vacature van jeugdburgemeester van Oirschot. 
Burgemeester Judith Keijzers had eerder alle basisscholen bezocht om te vertellen over haar werk en over de functie van jeugdburgemeester.  lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

de linde bijenhotel

Plaatsen bijenhotel op het schoolplein

Vrijdag

Alle groep 5 kinderen van De Linde hebben deze week deelgenomen aan het project Natuur in de Wijk. Dit is een project met als doel; het verbeteren van de biodiversiteit en het leefgebied van diverse vogel- en insectensoorten in het dorp. Een onderdeel van het project bestaat uit het aanleggen van bloemenveldjes en het plaatsen van een bijenhotel op het schoolplein. Dit bijenhotel is vandaag geplaatst. lees verder »

de linde programma meivakantie

Programma meivakantie BSO

Vrijdag

Vanmiddag begint de meivakantie. We wensen alle kinderen en hun ouders twee fijne weken toe en hopen iedereen op 17 mei weer gezond en wel te zien. 

De kinderen van de BSO hebben samen met hun begeleiders een leuk programma gemaakt. Kinderen betrekken in het activiteitenaanbod vinden we namelijk erg belangrijk. lees verder »

de linde regenboog2

Troost kunstwerk

Donderdag

Troost-kunstwerk

Gisteren vond de onthulling plaats van een erg bijzonder kunstwerk in de school. Fiene en Jans (gr. 8 en gr. 6) gingen samen met meneer Willem de groepen langs om deze creatie officieel te onthullen. De afgelopen maanden hebben zij samen een kunstwerk uitgezocht voor alle kinderen die te maken hebben met het gemis van een dierbare. Dit kunstwerk is gemaakt door kunstenares Brenda Bleijenberg en heeft een plaats gekregen in de aula. De zusjes hadden bedacht dat het werk aan de muur lees verder »

BSO tijdens de meivakantie

Donderdag

Volgende week is het meivakantie! We gaan er twee leuke weken van maken. Samen met de kinderen hebben we een gevarieerd programma gemaakt. We vinden het heel belangrijk om kinderen te betrekken in het activiteitenaanbod. lees verder »

de linde voedselbank

inzameling voedselbank

Donderdag

Samen met de bso's Korein Best en Oirschot, hebben we een actie bedacht voor de voedselbank Best en omstreken.
Doet u met ons mee?

Het inleverpunt bij de Linde is geopend tot en met dinsdag 4 mei op werkdagen tussen 7.30 en 18.30 uur met uitzondering van vrijdag 30 april. Dan kunt u inleveren tussen 8.15 en 14.45 uur. 
lees verder »

BSO weer open voor alle kinderen

Maandag

De BSO is weer open voor alle kinderen! Fijn dat iedereen ook buiten schooltijd weer bij ons kan komen spelen en ontdekken. lees verder »

voorleeskampioen21

Voorleeskampioen Luna

Vrijdag

Elk jaar kunnen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool deelnemen aan de Nationale Voorleeswedstrijd.
De wedstrijd begint met een ronde op de eigen school. Op de Linde werd deze ronde gewonnen door Luna uit groep 8b, waardoor zij mocht deelnemen aan de voorleeswedstrijd voor scholen uit de gemeente Oirschot.  lees verder »

informatieavond de Linde

Informatieavond nieuwe ouders 2021

Donderdag

Ieder jaar organiseert kindcentrum De Linde een informatieavond en een open dag voor geïnteresseerde nieuwe ouders. Door Corona is dat nu wat lastiger te realiseren. Daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om geen centrale avond te organiseren. In plaats daarvan, maken we graag een persoonlijke afspraak met u. lees verder »

carnaval 2021

Fijne carnavalsvakantie

Vrijdag

Wat hebben we een bijzondere week achter de rug. Maandag mochten alle kinderen voor het eerst sinds lange tijd weer naar school toe komen. Best spannend en ook wel wennen om iedereen weer te zien. Voor sommige kinderen was het zelfs de start van hun basisschooltijd en dan is het toch vreemd om zonder papa of mama de school binnen te stappen.  lees verder »

Vacature directeur BS de Beerze

Maandag

Ben jij een bevlogen, ervaren, onderwijskundig leidinggevende die een uitdaging ziet in het leidinggeven aan en ontwikkelen van een kindcentrum? SKOBOS zoekt voor basisschool de Beerze een verbindende en proactieve directeur. lees verder »

Informatie over heropening scholen 8 februari

Donderdag

Maandag 8 februari gaan onze scholen en de kinderdagopvang weer open (uitgezonderd bso). Rijksoverheid heeft al een aantal richtlijnen opgesteld onder welke voorwaarden we dat moeten en kunnen doen. Nu wachten we op de protocollen die landelijk nog aangepast moeten worden. lees verder »

Basisscholen en kinderdagopvang 8 februari weer open!

Maandag

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren, na advies van het OMT, besloten.  lees verder »

Vacature flex-leerkracht, onderwijsassistent en/of leraarondersteuner

Maandag

Wij zijn op zoek naar leerkrachten/onderwijsondersteuners/onderwijsassistenten om onze flexpool uit te breiden. lees verder »

Basisscholen en kinderopvang blijven dicht tot zeker 8 februari

Maandag

De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot maandag 8 februari, behalve voor kwetsbare kinderen en de noodopvang. lees verder »

Lockdown verlengd, scholen blijven dicht

Woensdag

In de persconferentie van gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat het primair onderwijs nog steeds les blijft geven op afstand. De kinderopvang is gesloten. Er geldt een uitzondering voor kwetsbare kinderen. Zij kunnen, na overleg met de directeur, wel naar school komen. lees verder »

linde winterlandschap

Fijne Kerstvakantie

Vrijdag

Een turbulent 2020, eindigde abrupt. Terwijl we druk bezig waren met de voorbereidingen voor de kerstviering van donderdag 17 december, moesten we ineens overschakelen op een tweede periode van thuisonderwijs en noodopvang.
Gelukkig hebben we het afgelopen jaar allemaal laten zien hoe flexibel we zijn. lees verder »

Vanavond 19.00 uur toespraak Rutte

Maandag

U heeft vast de berichten gehoord en/of gelezen dat het kabinet momenteel een vergaande lockdown voorbereidt. Hoe die lockdown er precies uitziet, weten we nu nog niet. lees verder »

Kerstprogramma BSO

Donderdag

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! De BSO van Kindcentrum de Linde organiseert elke dag superleuke activiteiten. lees verder »

Vacature secretariële ondersteuning raad van toezicht

Donderdag

De raad van toezicht van SKOBOS zoekt per 1 januari 2021 secretariële ondersteuning. lees verder »

linde schoolfruit

Schoolfruit

Dinsdag

Deze week gaat gaat het EU Schoolfruit- en groenteprogramma weer van start. Aan de 12e editie doen bijna 3000 scholen mee. Alle scholen ontvangen de komende 20 weken, 3 dagen per week gratis fruit en groente. Wij zijn één van deze 3000 scholen en zijn heel blij dat we weer mee mogen doen. Via dit programma lees verder »

de linde ridderdag

Afsluiting thema En toen? Ridders, jonkvrouwen en kastelen.

Zaterdag

Deze week hebben we samen met de kleuters het thema: En toen? Ridders, jonkvrouwen en kastelen afgesloten.
Donderdag trouwde ridder Florian, onder toeziend oog van alle kleuters, dan eindelijk met zijn jonkvrouw Isabella.  lees verder »

de linde KMR 2020

KMR 2020-2021

Woensdag

Afgelopen maandag heeft het eerste overleg van de nieuwe Kindermeedenkraad plaatsgevonden. Ook dit jaar werken we weer met een KMR omdat we het belangrijk vinden dat kinderen meedenken over keuzes die we in de school maken. In elke groep is gevraagd wie er graag in de KMR zou willen zitten, de kinderen hebben met elkaar gesproken en vervolgens zijn de afgevaardigden gekozen. lees verder »

opening KBWK de Linde

Opening Kinderboekenweek

Woensdag

Vandaag begint de Kinderboekenweek 2020. Tijdens deze week wordt er in ons land extra aandacht besteed aan kinderboeken. Het thema van dit jaar is: En toen? over geschiedenis in kinderboeken. De afgelopen weken hebben de kinderen het dansje op het lied En toen? van Kinderen voor Kinderen geoefend tijdens de gymlessen en in de groep. 
Vanmorgen hebben we gezamenlijk met dit dansje de kinderboekenweek geopend. lees verder »

Rondleiding voor nieuwe leerlingen

Maandag

Wordt uw kind dit jaar drie jaar, dan kunt u uw kind aanmelden bij een basisschool. Het kiezen van een school is een belangrijk moment. U wilt natuurlijk dat uw kind er acht jaar lang met plezier naartoe gaat. Voordat u uw keuze maakt, is het fijn om eerst een kijkje te nemen op onze school. Zo kunt u de sfeer proeven en kijken of die aansluit bij wat u zoekt. lees verder »

We zijn weer begonnen

Woensdag

Het schooljaar 2020-2021 is weer begonnen. We kunnen gelukkig terugkijken op een goede start voor onze leerlingen en ons team.
Een speciale reporter van het Jeugdjournaal heeft alle kinderen in de groepen een fijn schooljaar gewenst en heeft meteen wat interviews afgenomen om te informeren naar alle vakantieverhalen.  lees verder »

Zomerprogramma BSO

Donderdag

Voor de zomervakantie heeft Korein een leuk en uitdagend programma samengesteld op de BSO. De medewerkers reizen de hele wereld rond en jij kunt met ze mee! lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

Geslaagd!!!!

Donderdag

n de groepen 7 werd vandaag het theoretisch verkeersexamen gemaakt. 
Altijd weer spannend om te horen of je geslaagd bent of niet. lees verder »

Update coronavirus 19-05-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de eerder aangekondigde versoepelingen van een aantal strenge coronamaatregelen op 1 juni 2020 doorgaan. Ook is verteld dat het basisonderwijs op maandag 8 juni weer voor 100% opengaat, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat dit niet verantwoord is. lees verder »

Update coronavirus 21-04-2020

Dinsdag

Vanavond is er weer een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus deels verlengd en deels aangepast worden. Dit betekent dat de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei opengaan op een aangepaste manier. lees verder »

Nieuwe update na persconferentie 21 april

Donderdag

Op dinsdag 31 maart jongstleden heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
Dat besluit zal op dinsdag 21 april tijdens een persconferentie bekend gemaakt worden. lees verder »

Les op afstand

Donderdag

Onze leerlingen volgen nu al bijna vier weken onderwijs vanuit huis. Deze verandering vraagt nogal wat, zowel van kinderen, van leerkrachten en directeuren, als van ouders/verzorgers. lees verder »

de linde - stoepkrijt

Onderwijs op afstand week 4

Zondag

Lieve kinderen van de Linde, morgen beginnen we aan de vierde week van het ondewijs of afstand. 
Wij missen jullie natuurlijk heel erg, maar zijn ook heel trots op jullie en jullie ouders voor al het werk dat jullie thuis verzetten.  lees verder »

Update coronavirus 31-03-2020

Dinsdag

Vanavond is er opnieuw een persconferentie geweest waarin bekend is gemaakt dat de huidige maatregelen inzake het coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit betekent dat de scholen en kinderdagverblijven voorlopig gesloten blijven. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. lees verder »

de linde beweegtips

Beweegtips van juf Reggy

Woensdag

Wat ontzettend fijn dat iedereen vandaag het materiaal voor het onderwijs op afstand heeft opgehaald. Natuurlijk voelt het heel vreemd dat we jullie allemaal een tijdje moeten gaan missen. lees verder »

de linde onderwijs of afstand

Ophalen materialen onderwijs op afstand

Dinsdag

Morgen (woensdag 18 maart) kunt u tussen 9.00 en 10.00 uur de materialen voor het onderwijs op afstand op komen halen.
De materialen liggen klaar in het lokaal van uw kind(eren). lees verder »

de linde open dag geannuleerd

Inloopochtend geannuleerd

Maandag

Vanwege de sluiting van de scholen, is de inloopochtend van a.s. woensdag geannuleerd. lees verder »

Update coronavirus 15-03-2020

Zondag

Vandaag is er opnieuw een persconferentie geweest waarin aanvullende maatregelen bekend zijn gemaakt inzake het coronavirus. De boodschap is duidelijk, alle scholen sluiten tot en met 6 april 2020 voor fysiek onderwijs. lees verder »

Scholen en kindervang sluiten, brief ouders volgt z.s.m.

Zondag

Om 17.30 uur is tijdens de persconferentie door minister Slob bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 6 april sluiten. Voor ouders of verzorgden die werken in cruciale beroepsgroepen, blijven de scholen en kinderopvanglocaties wel open. Vanavond ontvangen de ouders van onze scholen een brief waarin we het een en ander toelichten. lees verder »

Update coronavirus 12-03-2020

Donderdag

Vanmiddag is het kabinet voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken.
Het sluiten van basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen is niet aan de orde. Onze scholen blijft dus gewoon open. lees verder »

Vanavond informatieavond nieuwe ouders, 19.30 uur

Donderdag

Vanavond is er om 19.30 uur een informatieavond voor nieuwe ouders. Bent u op zoek naar peuterwerk, een basisschool en/of buitenschoolse opvang voor uw kind? Dan bent u vanavond van harte welkom.
Mocht u vanwege de richtlijnen van het RIVM (coronavirus) of om een andere reden niet in staat zijn om vanavond te komen, dan kunt u een afspraak maken om op een ander moment Kindcentrum de Linde te bezoeken: 0499 55 03 55. lees verder »

Open dag 12 en 18 maart

Woensdag

Op zoek naar peuterwerk, een basisschool en/of buitenschoolse opvang? Kom dan op 12 of 18 maart langs bij Kindcentrum de Linde! lees verder »

Update coronavirus 10-03-2020

Dinsdag

De richtlijnen van het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant blijven gelden tot en met maandag 16 maart 2020. Dat zijn de richtlijnen waar SKOBOS en haar scholen zich allemaal aan houden, totdat er een nieuw advies komt. lees verder »

Update coronavirus 08-03-2020

Zondag

Sinds zaterdag 29 februari hebben we u geïnformeerd over de genomen maatregelen en de dringende adviezen over de situatie rondom het coronavirus. We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland en afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuw, verscherpt advies voor inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. SKOBOS en haar scholen volgen dit advies op. lees verder »

Aanvullende informatie coronavirus

Maandag

Op 29 februari j.l. plaatsten wij een bericht over de situatie rond het coronavirus. Diezelfde dag ontvingen de ouders van onze leerlingen hier ook een e-mail over. Nu geven we u een update naar aanleiding van de laatst bekend geworden informatie. lees verder »

de linde carnaval

Fijne vakantie!

Vrijdag

Het was een drukke maar gezellige week op de Linde.

Afgelopen woensdag heeft Jet Hoeks uit groep 8 namens de Linde meegedaan aan de voorleeswedstrijd in de Enck. Nadat zij de winnares was van de schoolwedstrijd mocht ze het deze dag opnemen tegen alle super goede lezers van de andere scholen uit Oirschot, Spoordonk en de Beerzen. Het was heel erg spannend want wat waren ze allemaal goed. lees verder »

De Linde - Streetwise 5

Streetwise

Dinsdag

Vandaag stond in het teken van ANWB Streetwise, een praktische training in verkeersvaardigheid voor kinderen op de basisschool.
Het programma bestaat uit 4 verschillende onderdelen:


Toet toet (voor groep 1 en 2)
Samen met de instructeur en handpop Jip, leren de kinderen hoe ze veilig over kunnen steken, welke voertuigen je tegen kunt komen in het verkeer en waarom het zo belangrijk is om een autostoeltje en een autogordel te gebruiken. We hebben ook besproken hoe groot je moet zijn voor je zonder stoeltje mee mag in de auto en even nagemeten of er al iemand die lengte heeft.
lees verder »

Staking 30 en 31 januari

Maandag

Het primair en voortgezet onderwijs gaat op 30 en 31 januari 2020 weer staken. Het team van de Linde voert actie op deze dagen, waardoor onze school niet open zal zijn voor de kinderen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Wij vragen onze ouders/verzorgers om voor deze dag zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). Dat kan bijvoorbeeld via Korein Kinderplein. lees verder »

de linde kerstwens 2020

Fijne feestdagen

Woensdag

Fijne feestdagen! lees verder »

linde ontdekwerk brood

Afronding Ontdekwerk

Zaterdag

De eerste ronde Ontdekwerk is achter de rug.
De afgelopen weken hebben de leerlingen uit onze groepen 4 t/m 8 aan allerlei verschillende thema’s gewerkt. lees verder »

linde muziekfeest

Muziekfeest Remon en Toon

Zaterdag

Wat was het geweldig! Remon en Toon brachten weer een bezoek aan de groepen 2 t/m 5 met hun Sinterklaas muziekfeest.
Samen met de kinderen maakten zij muziek, werd er gezongen en gedanst. lees verder »

linde schoolkrant

Eerste editie Lindekrant

Zondag

De eerste editie van de Lindekrant (een krant voor en door de kinderen van ons kindcentrum) is een feit. Het initiatief om een eigen schoolkrant te maken, kwam van zes leerlingen uit groep 8. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Projectmatig werken op de Linde

Donderdag

Vanaf deze week starten er weer verschillende projecten op De Linde. Dit gebeurt vanuit het ontwikkelingsgericht werken (OGO) bij de groepen 1/2 en 3 en vanuit het ontdekwerk in de groepen 4 tot en met 8. Binnen deze projecten willen we kinderen nieuwe kennis geven, maar vooral ook vaardigheden en competenties aanleren die zij hun hele leven nodig hebben. lees verder »

Staking woensdag 6 november 2019

Donderdag

De vakbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv hebben een staking aangekondigd op woensdag 6 november 2019. Zij roepen alle medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op te gaan staken. De bonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een hoger salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk.  lees verder »

linde ontsteken vrijheidsvuur

Geef het vuur van de vrijheid door.

Donderdag

Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat Oirschot werd bevrijd. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de Bali Runners gisterenavond in Wageningen het bevrijdingsvuur gaan halen. Samen met de burgemeester en de jeugdburgemeester van Oirschot hebben zij dit vuur ook naar ons gebracht. 
lees verder »

de linde - kbwk

Kinderboekenweek

Donderdag

Tot en met zondag 13 oktober a.s. is het Kinderboekenweek. Woensdagochtend hebben we de Kinderboekenweek geopend! Het thema van dit jaar is ‘Reis Mee’. lees verder »

Schoolfruit

Maandag

Vanaf 12 november 2019 tot en met 17 april 2020 doet Kindcentrum de Linde weer mee met het project EU-Schoolfruit. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit aangeboden. lees verder »

Opbrengst Reina's Scholenloop

Vrijdag

Wat was het een fantastische avond op de Linde. Leerlingen, ouders en leerkrachten stonden donderdag 27 september allemaal klaar voor Reina's Scholenloop. lees verder »

delindescholenloop

Reina's scholenloop

Vrijdag

Bijna is het zover! Donderdag 26 september is Reina’s Scholenloop.
Wat zijn wij trots op al die kanjers van de Linde die met allerlei creatieve acties geld hebben ingezameld voor inwoners van Oirschot, die knokken tegen kanker. lees verder »

Nieuwe schoolkalender

Maandag

De schoolkalender voor het schooljaar 2019/2020 kunt u vinden in het menu op deze website onder ouders - vakanties en vrije dagen.
Daar vindt u ook de knop om de kalender te downloaden. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s.  lees verder »

Afsluiting "Wij gaan kamperen" groep 1-2

Maandag

Afgelopen week sloten de kinderen van groep 1-2 het thema "Wij gaan kamperen" af. Het was een mooi thema om mee te werken en er ontstond prachtig spel in de verschillende hoeken! lees verder »

Nieuwe leden ouderraad gezocht

Maandag

De ouderraad is op zoek naar nieuwe aanwas. Interesse? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar lin.or@skobos.nl. lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Vacature MR

Maandag

Vanaf de start van volgend schooljaar is er een vacature voor de oudergeleding in de MR. Om het schooljaar goed te kunnen starten, willen we nu de vacature al uitzetten en kandidaten de kans geven zichzelf voor te stellen in de nieuwsbrief. Vervolgens zal er ook dit schooljaar nog gestemd worden (indien nodig) via de mail. lees verder »

Nieuwe thema's onderbouw gestart

Maandag

In de onderbouwgroepen zijn de thema's voor de laatste periode van dit schooljaar van start gegaan. En waar kan het in deze tijd beter over gaan dan over 'op vakantie gaan'?! lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

Informatieavond nieuwe ouders en meeloopochtend in kleutergroepen

Donderdag

Op zoek naar peuterwerk, een basisschool en/of buitenschoolse opvang? Kom dan langs bij Kindcentrum de Linde! lees verder »

Groep 5 maakt muziek!

Maandag

Groep 5 ging op vrijdag 15 februari naar het Hof van Solms voor een muzikale activiteit. Allerlei muzikanten en muziekdocenten lieten zien wat voor instrumenten er allemaal zijn en wat je ermee kunt doen.
Op deze website bij 'in beeld' kunt u nog meer foto's van dit uitstapje bekijken.
lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Vertelpunt Passend Onderwijs

Maandag

Op 13 maart 2019 brengt Minister Slob een regiobezoek bij de samenwerkingsverbanden PO en VO Eindhoven e.o., Helmond-Peelland en De Kempen. lees verder »

Veilig door 't verkeer, leg je telefoon neer

Donderdag

"Veilig door het verkeer, dus leg je telefoon neer", dat is de slogan die groep zeven van basisschool de Linde bedacht voor een project om fietsen met je telefoon in je hand tegen te gaan. lees verder »

Sinterklaas op de Linde

Dinsdag

Wat een geweldige dag was het vandaag! We hebben Sinterklaas met zijn zwarte pieten mogen ontvangen! Even leek alles goed te gaan want Sinterklaas kwam gewoon op tijd naar onze school. Maar toen kwamen we erachter dat piet Bernardo er nog niet was.....ojee!
Na heel hard roepen hoorden we opeens een sirene en zagen we zwaailichten. Er kwam een ambulance het schoolplein opgereden maar reed weer door naar de Spoordonkseweg. Even later kwam de ambulance weer terug en lieten we hem stoppen. Piet Bernardo zat in de ambulance omdat hij aan het leren was voor dokter. Er waren de laatste tijd namelijk veel zieke pieten geweest en hier moest een oplossing voor komen. Sinterklaas was trots en gaf piet Bernardo een dokterskoffer, een echte doktersjas en een diploma! Ook een dankjewel aan de kinderen van de Linde die piet Bernardo de afgelopen weken hebben geholpen om een goede dokter te worden! Eind goed, al goed, het bezoek aan Sinterklaas kon beginnen! Ook de surprise in de bovenbouw was gezellig met hele mooie kunstwerken, complimenten aan de kinderen!
lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Kom een kijkje nemen bij Peuterwerk!

Maandag

Peuters breiden graag hun wereld uit met nieuwe ontdekkingen en samenspel met leeftijdsgenootjes. Het peuterwerk op ons kindcentrum geeft uw peuter volop gelegenheid om samen te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens schoolweken is uw kind twee ochtenden van drie uur welkom bij peuterwerk. Hij/zij kan zich bij ons in eigen tempo ontwikkelen met leeftijdsgenootjes, onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers. Op een speelse en ongedwongen wijze, want een peuter ontwikkelt zich door doen, voelen en lijfelijk bezig zijn. Daarbij maken we gebruik van VVE-methodes (Voor- en Vroegschoolse Educatie). lees verder »

Schoolfruit, dat is lekker!

Maandag

Vanaf 13 november 2018 tot en met 20 april 2019 doet Kindcentrum de Linde weer mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen iedere drie keer per week fruit en groente op school aangeboden. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Opening Kinderboekenweek

Donderdag

Afgelopen woensdag hebben we met de hele school de Kinderboekenweek geopend met een grandioze vossenjacht. De leerlingen van groep 8 waren de vossen. En de andere leerlingen dingen in groepjes op zoek naar deze leuke acts. lees verder »

Vacature directeur Kindcentrum de Linde

Donderdag

SKOBOS zoekt voor Kindcentrum de Linde per begin 2019 een innovatieve en daadkrachtige directeur die samen met het betrokken team de ontwikkeling naar een kindcentrum intensiveert en borgt. De reactietermijn is inmiddels gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk. lees verder »

Jaarvergadering ouderraad

Maandag

Donderdag 27 september a.s. vindt om 20.00 uur de jaarvergadering van de ouderraad en medezeggenschapsraad van Kindcentrum de Linde plaats. Wij willen alle ouders/verzorgers van onze leerlingen van harte uitnodigen om met ons terug te blikken op het afgelopen schooljaar en vooruit te kijken naar het komende schooljaar. lees verder »

Groep 8 op kamp

Dinsdag

Dinsdag 4 september zijn de groepen 8 vertrokken op kamp. Ze werden bij vertrek uitgezwaaid door de kinderen van de school. lees verder »

Vacature Ouderraad

Maandag

Weet jij als ouder raad?
De Ouderraad van Kindcentrum de Linde bestaat uit elf ouders die zich gezamenlijk inzetten om de school te ondersteunen bij de organisatie van verschillende activiteiten gedurende het schooljaar. Denk aan sport- en speldagen, activiteiten rondom de diverse feestdagen en de schoolreisjes. lees verder »

Vakspecialist bewegingsonderwijs in schooljaar 2018-2019

Maandag

In het schooljaar 2018-2019 worden de gymlessen op Kindcentrum de Linde door een vakspecialist bewegingsonderwijs gegeven. Juf Reggy gaat dit doen voor alle groepen. lees verder »

Duikelstangen en klimklauterparcour op het schoolplein

Maandag

Deze week maken we ons schoolplein nog een stuk leuker om op te spelen. Er komen duikelstangen en een klimklauterparcour. lees verder »

Een dag bij de kleuters op Kindcentrum de Linde

Woensdag

Wilt u weten hoe een dagje bij onze kleuters eruit ziet? lees verder »

Open dagen voor nieuwe ouders en kinderen

Maandag

Bent u op zoek naar een school, naar peuterwerk en/of naar kinderenopvang voor uw kind(eren)? Dan bent u op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 maart van harte welkom om een kijkje te komen nemen op ons Kindcentrum. lees verder »

Leuke BSO-activiteiten tijdens carnavalsvakantie

Dinsdag

Tijdens de carnavalsvakantie organiseert de BSO van Korein Kinderplein allerlei leuke activiteiten. Wat dacht je van een versierde fietsoptocht, een bezoek aan het PSV-museum, een zelfportret maken, de Kunst-Kriebel-bus en nog veel meer. lees verder »

Nieuwsbegrip in groep 4 t/m 8

Donderdag

Na de kerstvakantie starten de groepen 4 tot en met 8 met een nieuwe methode voor begrijpend lezen. Ze gaan werken met Nieuwsbegrip, een erg leuke en leerzame methode die goed aansluit bij onze visie. lees verder »

De Linde gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van Kindcentrum de Linde weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de school die dag dicht is. De kinderopvang is wel open. lees verder »

Schoolfruit voor alle kinderen

Maandag

Vanaf woensdag 15 november doet Kindcentrum de Linde twintig weken lang mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen iedere woensdag, donderdag en vrijdag fruit en groente op school aangeboden. lees verder »

31 oktober informatieavond kinderopvang

Maandag

Op dinsdagavond 31 oktober organiseren wij om 19.30 uur een informatieavond over de kinderopvang op ons kindcentrum. Alle ouders die op dit moment gebruik maken van peuterwerk, voorschoolse- en naschoolse opvang en alle belangstellende nieuwe ouders zijn die avond van harte welkom. lees verder »

Praktische verkeersles voor onze kinderen

Maandag

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich veilig in het verkeer kunnen begeven. Daarom krijgen zij op dinsdag 24 oktober de hele ochtend verkeersles. Het is een praktisch, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma, dat wij met hulp van de ANWB aanbieden. lees verder »

Mogen wij aan u voorstellen...

Dinsdag

Met trots stellen wij de KinderMeedenkRaad van dit schooljaar aan u voor. Kinderen zijn onze belangrijkste gesprekspartners, daarom praten we veel met ze. Eén keer per maand gaat de directeur van ons Kindcentrum in gesprek met de KinderMeedenkRaad (KMR). lees verder »

De Linde gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

We gaan weer beginnen!

Donderdag

We gaan weer beginnen! lees verder »

Wisselmiddag: dinsdagmiddag 11 juli

Donderdag

Op dinsdagmiddag 11 juli gaan de kinderen van 13.15u tot 14.15u kennismaken met hun klas en (nieuwe) leerkracht van aankomend jaar. lees verder »

I-pads voor groep 4 t/m 8

Dinsdag

Sinds kort hebben de kinderen van groep 4 t/m 8 een I-pad tot hun beschikking op school. In groep 6, 6-7 en 7 werd er door de kinderen al aan Snappet gewerkt op de I-pad. lees verder »

Pop-up store 'De Ontmoeting' van Kindcentrum de Linde deze week geopend

Dinsdag

Bij Kindcentrum de Linde werken alle groepen met leerarrangementen. De kinderen van groep 6a en 8a zijn bezig met een pop-up store waar ze allerlei spullen verkopen, zoals bijvoorbeeld speelgoed en kleding. lees verder »