Nieuws van de Linde

Weten wat en wie er speelt?

Vacatures leerkracht

Donderdag

Wij zijn per 1 augustus 2022 op zoek naar twee leerkrachten. lees verder »

linde thematiseren

Thematiseren

Donderdag

Al onze groepen zijn volop aan de slag met het thematisch werken. 
De groepen 1 t/m 3 gebruiken het Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO) als basis voor het thematiseren. Leerlingen en leerkrachten geven samen vorm aan het thema. Zo ontstaan er betekenisvolle activiteiten en zijn de kinderen optimaal betrokken. 
Tijdens het thema bouwen hebben we samen al veel bedacht en ondernomen. In de lokalen van de onderbouw is een architecthoek, waar de kinderen zelf huizen kunnen ontwerpen, er zijn bouwplaatsen met echt bouwmateriaal, er is een werkplaats waar druk gezaagd en getimmerd wordt en ook in de huishoeken wordt druk geklust. lees verder »

Creativiteit

Vrijdag

Er is nooit één oplossing voor een vraagstuk. Er is niet één manier van leren. Op De Linde leren en ontdekken kinderen op hun eigen manier en kunnen zij hun eigen creativiteit gebruiken. lees verder »

Je eigen leerproces

Donderdag

Op Kindcentrum De Linde hechten we veel waarde aan Eigenaarschap. Kinderen worden bij ons betrokken bij hun eigen leerproces. lees verder »

Vertrouwen is belangrijke kernwaarde

Woensdag

Vertrouwen is een belangrijke kernwaarde op ons kindcentrum. We hebben vertrouwen in de potentie van ieder kind en we maken ons sterk om hier gebruik van te maken, zodat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. lees verder »

Werken vanuit 4 kernwaarden

Dinsdag

Op Kindcentrum De Linde werken wij vanuit de vier kernwaarden die ons binden en richting geven aan ons handelen: Eigenheid, Vertrouwen, Eigenaarschap en Creativiteit. lees verder »

Kijk mee op Kindcentrum De Linde

Maandag

Deze week presenteren wij ons kindcentrum op verschillende communicatiekanalen onder het mom van ‘Neem een kijkje op De Linde’. Iedere dag lichten wij een klein stukje van ons kindcentrum uit. lees verder »

Bezoek ons op de online banenmarkt van Hogeschool De Kempel

Maandag

Hogeschool de Kempel organiseert woensdag 23 februari een online banenmarkt. Ben jij 3e of 4e jaars student? lees verder »

linde muziekuitvoering

Muziekuitvoering

Vrijdag

Gisteren was de afsluiting van het muziekproject in de groepen 3 en 4. Gedurende zes weken hebben Dieuwke en Yonca, studenten van de Academie voor Muziekeducatie, met de kinderen gewerkt aan een muziekuitvoering. Deze werd  samen met een celliste van het Philharmonisch orkest uitgevoerd op ons speel/leerplein.  lees verder »

de linde lettersoep

Lettersoep

Donderdag

In groep 3 zijn bijna alle letters geleerd en dat is een feestje waard.
Als voorbereiding op het letterfeest dat volgende week gehouden wordt, hebben de kinderen zelf heerlijke lettersoep gemaakt.
Natuurlijk hoort er nog veel meer bij een feest en daarom hebben de kinderen deze week uitnodigingen voor elkaar geschreven, zijn er alfapetten gemaakt en is er een medaille geknutseld. lees verder »

de linde circus

Circus kleutergroepen

Dinsdag

Onze kleutergroepen zijn gestart met een nieuw thema: Circus. 
Onze thema's beginnen altijd met een aantal startactiviteiten om de kinderen nieuwsgierig te maken. 
Zo hingen er ineens een aantal posters van Circus Flop in de kleutervleugel. Circus Flop zou komen optreden in onze speelzaal. Natuurlijk was iedereen erg nieuwsgierig naar dit circus. 
Helaas was de naam van het circus niet helemaal verkeerd gekozen, het was een regelrechte flop! lees verder »

Vacature zij-instromer

Dinsdag

Deze vacature is inmiddels ingevuld. lees verder »

Vacature onderwijsassistent (wtf 0,5 - 0,8)

Maandag

Werk dat nooit saai is en vol afwisseling zit. Het verschil maken in het leven van een kind. Geen lesgeven, maar wel in de dynamische omgeving van een school aan de slag zijn. lees verder »

de linde kerst 2021

Kerstviering

Donderdag

Een week eerder dan gepland vierden we vandaag kerst op de Linde. 
Wat fijn om toch nog in onze eigen groepen samen te genieten van de kerstsfeer. Er werd geknutseld, geluisterd naar kerstverhalen en kerstmuziek en in elke groep werd een spannende kerstbingo gespeeld.  lees verder »

de linde sint 21

Sinterklaas op de Linde

Donderdag

Wat vinden we het fijn dat we vandaag (met wat aanpassingen hier en daar) Sinterklaas en zijn Pieten op onze school mogen ontvangen. 
Toen Sinterklaas nog maar net in Nederland was, kregen onze leerlingen per brief te horen dat de pakjes voor de Linde in het water waren gevallen. De Pieten wilden graag tips om te weten hoe ze de pakjes weer konden ophalen. De kinderen gingen op onderzoek en leerden van alles over verschillende boten, lossen en laden, drijven en zinken, enz. 
Vanmorgen bleek dat Piet Puerto vermist was, samen met alle pakjes voor de Linde. Wat nu? Gelukkig kwam visser Wilfred met zijn bootje en Puerto de speelplaats op. lees verder »

de linde opening burgemeester

Burgemeesters openen de BSO-MakerSpace

Zondag

Vrijdagmiddag was het dan zover. Onze nieuwe BSO-MakerSpace werd feestelijk geopend door burgemeester Judith Keijzers en jeugdburgemeester Tess van der Staak. Helaas hebben we het programma wat aan moeten passen, maar het bleef een feestelijk en spectaculair moment. lees verder »

de linde ms2

Bekijk onze BSO-MakerSpace!

Donderdag

Morgen is de feestelijke opening van de BSO-MakerSpace. Om iedereen alvast een indruk te geven van deze mooie ruimte en van de activiteiten die de kinderen daar kunnen ondernemen, hebben we een filmpje gemaakt. We wensen iedereen veel kijkplezier.  lees verder »

linde-herfstwandeling kleutergroepen

Herfstwandeling kleutergroepen

Donderdag

Spelen en leren in een betekenisvolle context vinden we erg belangrijk op ons Kindcentrum. Daarom gingen onze kleutergroepen op excursie naar het bos. De herfst ervaar je immers het beste door zelf te kijken, te ruiken, te voelen en te luisteren. 
Diny en Leo van de Laar, opa en oma van onze leerling Ezra, zorgden voor een leerzame speurtocht in het speelbos.  lees verder »

lindemakerspace1

Opening MakerSpace en BSO

Donderdag

Op vrijdag 5 november, de vrijdag in de eerste week na de herfstvakantie, gaan we onze nieuwe BSO MakerSpace officieel openen. Direct na schooltijd, om ongeveer 14.45 uur zal burgemeester Judith Keijzers-Verschelling samen met jeugdburgemeester en leerling van de Linde: Tess van der Staak, op het schoolplein de openingshandeling verrichten. Alle kinderen, ouders en/of opa’s en oma’s van onze school zijn hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd. lees verder »

de linde kbwk 2021

Start Kinderboekenweek

Donderdag

Gisteren is in heel Nederland de 67e Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van dit jaar is: Worden wat je wil.
Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, tijdens de kinderboekenweek kun je worden waar je over droomt. Leren over allerlei beroepen, inspiratie krijgen van je idolen of helden, fantaseren over nieuwe beroepen, het kan allemaal door boeken te lezen. 
Ook op de Linde maken we onze leerlingen graag enthousiast om te gaan lezen en kijken in allerlei boeken en besteden we dus aandacht aan de kinderboekenweek. lees verder »

linde Tess

Installatie nieuwe jeugdburgemeester

Vrijdag

Tess nieuwe jeugdburgemeester

De kinderen van groep 6/7 waren donderdag getuige van een bijzondere gebeurtenis. Klasgenoot Tess van der Staak werd officieel beëdigd als de nieuwe jeugdburgemeester van Oirschot. Tess werd 30 juni gekozen uit 13 sollicitanten en kreeg gisteren de ambtsketen overgedragen door de voormalige jeugdburgemeester Bram Gerritsen van De Fonkeling.

De Oirschotse burgemeester Judith Keijzers-Verschelling kwam speciaal naar De Linde om deze officiële gebeurtenis te begeleiden. lees verder »

linde uitleensysteem

Samen spelen, samen ..........

Vrijdag

De eerste schoolweek zit er al bijna op. Fijn om elkaar weer te zien, kennis te maken met elkaar en weer samen te werken en spelen.
Vooral op ons schoolplein werd weer lekker gespeeld op de diverse speeltoestellen en met de nieuwe materialen. Om er samen voor te zorgen dat deze materialen lang mee gaan, hebben we onder leiding van juffrouw Reggy een nieuw uitleensysteem bedacht. lees verder »

musical 2021

Afscheid groep 8

Zaterdag

De laatste schoolweek van het schooljaar 2020/2021 is aangebroken. Traditoneel de week waarin groep 8 afscheid neemt van hun basisschoolperiode door het opvoeren van een eindmusical. 
Dit jaar is dat de musical: Expeditie Beachclub van Benny Vreden. lees verder »

linde jeugdburgemeester

Tess nieuwe jeugdburgemeester

Donderdag

Wat zijn we trots op Tess uit groep 5/6.
Samen met 12 andere kinderen uit onze gemeente, solliciteerde ze op de vacature van jeugdburgemeester van Oirschot. 
Burgemeester Judith Keijzers had eerder alle basisscholen bezocht om te vertellen over haar werk en over de functie van jeugdburgemeester.  lees verder »

Extra hulp voor de klas

Dinsdag

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs omdat het coronavirus voor grote uitdagingen zorgt. De subsidieregeling ‘Extra hulp voor de klas’ is bedoeld om de continuïteit van het onderwijs in deze lastige tijd zo goed mogelijk te kunnen waarmaken. lees verder »

de linde bijenhotel

Plaatsen bijenhotel op het schoolplein

Vrijdag

Alle groep 5 kinderen van De Linde hebben deze week deelgenomen aan het project Natuur in de Wijk. Dit is een project met als doel; het verbeteren van de biodiversiteit en het leefgebied van diverse vogel- en insectensoorten in het dorp. Een onderdeel van het project bestaat uit het aanleggen van bloemenveldjes en het plaatsen van een bijenhotel op het schoolplein. Dit bijenhotel is vandaag geplaatst. lees verder »

de linde regenboog2

Troost kunstwerk

Donderdag

Troost-kunstwerk

Gisteren vond de onthulling plaats van een erg bijzonder kunstwerk in de school. Fiene en Jans (gr. 8 en gr. 6) gingen samen met meneer Willem de groepen langs om deze creatie officieel te onthullen. De afgelopen maanden hebben zij samen een kunstwerk uitgezocht voor alle kinderen die te maken hebben met het gemis van een dierbare. Dit kunstwerk is gemaakt door kunstenares Brenda Bleijenberg en heeft een plaats gekregen in de aula. De zusjes hadden bedacht dat het werk aan de muur lees verder »

voorleeskampioen21

Voorleeskampioen Luna

Vrijdag

Elk jaar kunnen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool deelnemen aan de Nationale Voorleeswedstrijd.
De wedstrijd begint met een ronde op de eigen school. Op de Linde werd deze ronde gewonnen door Luna uit groep 8b, waardoor zij mocht deelnemen aan de voorleeswedstrijd voor scholen uit de gemeente Oirschot.  lees verder »

de linde ridderdag

Afsluiting thema En toen? Ridders, jonkvrouwen en kastelen.

Zaterdag

Deze week hebben we samen met de kleuters het thema: En toen? Ridders, jonkvrouwen en kastelen afgesloten.
Donderdag trouwde ridder Florian, onder toeziend oog van alle kleuters, dan eindelijk met zijn jonkvrouw Isabella.  lees verder »

de linde KMR 2020

KMR 2020-2021

Woensdag

Afgelopen maandag heeft het eerste overleg van de nieuwe Kindermeedenkraad plaatsgevonden. Ook dit jaar werken we weer met een KMR omdat we het belangrijk vinden dat kinderen meedenken over keuzes die we in de school maken. In elke groep is gevraagd wie er graag in de KMR zou willen zitten, de kinderen hebben met elkaar gesproken en vervolgens zijn de afgevaardigden gekozen. lees verder »

Kindcentrumontwikkeling doe je samen!

Maandag

SKOBOS, Korein en Samenwijs gaan verder met de ontwikkeling van kindcentra in de gemeente Oirschot. Vanuit een gezamenlijke visie en aanpak bieden zij een doorlopend en uitdagend ontwikkelaanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De drie partners hebben hun ambitie, doelen en richting vastgelegd in een visiedocument, dat zij maandag 29 juni ondertekend hebben. lees verder »

de linde beweegtips

Beweegtips van juf Reggy

Woensdag

Wat ontzettend fijn dat iedereen vandaag het materiaal voor het onderwijs op afstand heeft opgehaald. Natuurlijk voelt het heel vreemd dat we jullie allemaal een tijdje moeten gaan missen. lees verder »

De Linde - Streetwise 5

Streetwise

Dinsdag

Vandaag stond in het teken van ANWB Streetwise, een praktische training in verkeersvaardigheid voor kinderen op de basisschool.
Het programma bestaat uit 4 verschillende onderdelen:


Toet toet (voor groep 1 en 2)
Samen met de instructeur en handpop Jip, leren de kinderen hoe ze veilig over kunnen steken, welke voertuigen je tegen kunt komen in het verkeer en waarom het zo belangrijk is om een autostoeltje en een autogordel te gebruiken. We hebben ook besproken hoe groot je moet zijn voor je zonder stoeltje mee mag in de auto en even nagemeten of er al iemand die lengte heeft.
lees verder »

linde schoolkrant

Eerste editie Lindekrant

Zondag

De eerste editie van de Lindekrant (een krant voor en door de kinderen van ons kindcentrum) is een feit. Het initiatief om een eigen schoolkrant te maken, kwam van zes leerlingen uit groep 8. lees verder »

Nieuwe PR-film SKOBOS

Maandag

Afgelopen donderdag namen wij met een mini-symposium in Theater De Enck afscheid van onze bestuursvoorzitter Frans Bruinsma. Ter ere van zijn vertrek hebben wij een nieuwe pr-film gemaakt, die we die middag voor het eerst lieten zien. lees verder »

Projectmatig werken op de Linde

Donderdag

Vanaf deze week starten er weer verschillende projecten op De Linde. Dit gebeurt vanuit het ontwikkelingsgericht werken (OGO) bij de groepen 1/2 en 3 en vanuit het ontdekwerk in de groepen 4 tot en met 8. Binnen deze projecten willen we kinderen nieuwe kennis geven, maar vooral ook vaardigheden en competenties aanleren die zij hun hele leven nodig hebben. lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »