Nieuws van de Linde

Weten wat en wie er speelt?

de linde - kbwk

Kinderboekenweek

Donderdag

Tot en met zondag 13 oktober a.s. is het Kinderboekenweek. Woensdagochtend hebben we de Kinderboekenweek geopend! Het thema van dit jaar is ‘Reis Mee’. De kinderen zijn op reis gegaan door de wijk. Ze kwamen verschillende landen tegen, waarbij een typisch spelletje uit het desbetreffende land gespeeld kon worden. Door het spelen van het spel konden de kinderen een stempel verdienen. Elke groep had een paspoort waar verschillende stempels verzameld konden worden. De verschillende spellen waren georganiseerd door de leerlingen van groep 8, super knap! Aan het einde van de ochtend ontvingen alle klassen een cadeau: een boek. We hebben deze leuke ochtend afgesloten met het liedje ‘Reis Mee’ van Kinderen voor kinderen. Wilt u meer lezen over de Kinderboekenweek, de bekroonde boeken of over activiteiten die gehouden worden, kijk dan op www.kinderboekenweek.nl lees verder »

Schoolfruit

Maandag

Vanaf 12 november 2019 tot en met 17 april 2020 doet Kindcentrum de Linde weer mee met het project EU-Schoolfruit. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit aangeboden. lees verder »

Opbrengst Reina's Scholenloop

Vrijdag

Wat was het een fantastische avond op de Linde. Leerlingen, ouders en leerkrachten stonden donderdag 27 september allemaal klaar voor Reina's Scholenloop. lees verder »

delindescholenloop

Reina's scholenloop

Vrijdag

Bijna is het zover! Donderdag 26 september is Reina’s Scholenloop.
Wat zijn wij trots op al die kanjers van de Linde die met allerlei creatieve acties geld hebben ingezameld voor inwoners van Oirschot, die knokken tegen kanker. lees verder »

Nieuwe schoolkalender

Maandag

De schoolkalender voor het schooljaar 2019/2020 kunt u vinden in het menu op deze website onder ouders - vakanties en vrije dagen.
Daar vindt u ook de knop om de kalender te downloaden. lees verder »

Toestemming beeldmateriaal

Donderdag

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens lessen, activiteiten en schoolreisjes. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met deze foto’s en video’s.  lees verder »

Afsluiting "Wij gaan kamperen" groep 1-2

Maandag

Afgelopen week sloten de kinderen van groep 1-2 het thema "Wij gaan kamperen" af. Het was een mooi thema om mee te werken en er ontstond prachtig spel in de verschillende hoeken! lees verder »

Nieuwe leden ouderraad gezocht

Maandag

De ouderraad is op zoek naar nieuwe aanwas. Interesse? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar lin.or@skobos.nl. lees verder »

Vacature Teamleider B

Donderdag

Korein Kinderplein is op zoek naar een teamleider B voor vier kindcentra van SKOBOS. lees verder »

Toetsadviezen centrale eindtoets zijn correct

Dinsdag

Dit voorjaar hebben duizenden basisscholieren een eindtoets gemaakt. De leerlingen uit groep 8 van alle SKOBOS-scholen hebben de Centrale Eindtoets van het College voor Toetsen en Examens gemaakt. lees verder »

Vacature MR

Maandag

Vanaf de start van volgend schooljaar is er een vacature voor de oudergeleding in de MR. Om het schooljaar goed te kunnen starten, willen we nu de vacature al uitzetten en kandidaten de kans geven zichzelf voor te stellen in de nieuwsbrief. Vervolgens zal er ook dit schooljaar nog gestemd worden (indien nodig) via de mail. lees verder »

Nieuwe thema's onderbouw gestart

Maandag

In de onderbouwgroepen zijn de thema's voor de laatste periode van dit schooljaar van start gegaan. En waar kan het in deze tijd beter over gaan dan over 'op vakantie gaan'?! lees verder »

BSO-programma meivakantie

Woensdag

Onze BSO heeft voor de meivakantie allerlei leuke activiteiten gepland! lees verder »

Informatieavond nieuwe ouders en meeloopochtend in kleutergroepen

Donderdag

Op zoek naar peuterwerk, een basisschool en/of buitenschoolse opvang? Kom dan langs bij Kindcentrum de Linde! lees verder »

Groep 5 maakt muziek!

Maandag

Groep 5 ging op vrijdag 15 februari naar het Hof van Solms voor een muzikale activiteit. Allerlei muzikanten en muziekdocenten lieten zien wat voor instrumenten er allemaal zijn en wat je ermee kunt doen.
Op deze website bij 'in beeld' kunt u nog meer foto's van dit uitstapje bekijken.
lees verder »

SKOBOS Grensverleggend Groeien

Missie en visie SKOBOS

Donderdag

In 2018 heeft SKOBOS opnieuw een missie- en visietraject doorlopen. Een missie is datgene dat de organisatie naar buiten wil uitdragen. Het geeft aan waarvoor SKOBOS staat, wat onze identiteit en waarden zijn. Een visie is een algemene voorstelling van de toekomst van de organisatie. Het geeft aan waarvoor SKOBOS gaat, welke richting we op willen gaan. lees verder »

Vertelpunt Passend Onderwijs

Maandag

Op 13 maart 2019 brengt Minister Slob een regiobezoek bij de samenwerkingsverbanden PO en VO Eindhoven e.o., Helmond-Peelland en De Kempen. lees verder »

Veilig door 't verkeer, leg je telefoon neer

Donderdag

"Veilig door het verkeer, dus leg je telefoon neer", dat is de slogan die groep zeven van basisschool de Linde bedacht voor een project om fietsen met je telefoon in je hand tegen te gaan. lees verder »

Sinterklaas op de Linde

Dinsdag

Wat een geweldige dag was het vandaag! We hebben Sinterklaas met zijn zwarte pieten mogen ontvangen! Even leek alles goed te gaan want Sinterklaas kwam gewoon op tijd naar onze school. Maar toen kwamen we erachter dat piet Bernardo er nog niet was.....ojee!
Na heel hard roepen hoorden we opeens een sirene en zagen we zwaailichten. Er kwam een ambulance het schoolplein opgereden maar reed weer door naar de Spoordonkseweg. Even later kwam de ambulance weer terug en lieten we hem stoppen. Piet Bernardo zat in de ambulance omdat hij aan het leren was voor dokter. Er waren de laatste tijd namelijk veel zieke pieten geweest en hier moest een oplossing voor komen. Sinterklaas was trots en gaf piet Bernardo een dokterskoffer, een echte doktersjas en een diploma! Ook een dankjewel aan de kinderen van de Linde die piet Bernardo de afgelopen weken hebben geholpen om een goede dokter te worden! Eind goed, al goed, het bezoek aan Sinterklaas kon beginnen! Ook de surprise in de bovenbouw was gezellig met hele mooie kunstwerken, complimenten aan de kinderen!
lees verder »

Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 25 november

Dinsdag

Het thema van de Week is dit jaar: Ik maak het verschil

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. lees verder »

Kom een kijkje nemen bij Peuterwerk!

Maandag

Peuters breiden graag hun wereld uit met nieuwe ontdekkingen en samenspel met leeftijdsgenootjes. Het peuterwerk op ons kindcentrum geeft uw peuter volop gelegenheid om samen te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens schoolweken is uw kind twee ochtenden van drie uur welkom bij peuterwerk. Hij/zij kan zich bij ons in eigen tempo ontwikkelen met leeftijdsgenootjes, onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers. Op een speelse en ongedwongen wijze, want een peuter ontwikkelt zich door doen, voelen en lijfelijk bezig zijn. Daarbij maken we gebruik van VVE-methodes (Voor- en Vroegschoolse Educatie). lees verder »

Schoolfruit, dat is lekker!

Maandag

Vanaf 13 november 2018 tot en met 20 april 2019 doet Kindcentrum de Linde weer mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen iedere drie keer per week fruit en groente op school aangeboden. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Opening Kinderboekenweek

Donderdag

Afgelopen woensdag hebben we met de hele school de Kinderboekenweek geopend met een grandioze vossenjacht. De leerlingen van groep 8 waren de vossen. En de andere leerlingen dingen in groepjes op zoek naar deze leuke acts. lees verder »

Vacature directeur Kindcentrum de Linde

Donderdag

SKOBOS zoekt voor Kindcentrum de Linde per begin 2019 een innovatieve en daadkrachtige directeur die samen met het betrokken team de ontwikkeling naar een kindcentrum intensiveert en borgt. De reactietermijn is inmiddels gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk. lees verder »

Jaarvergadering ouderraad

Maandag

Donderdag 27 september a.s. vindt om 20.00 uur de jaarvergadering van de ouderraad en medezeggenschapsraad van Kindcentrum de Linde plaats. Wij willen alle ouders/verzorgers van onze leerlingen van harte uitnodigen om met ons terug te blikken op het afgelopen schooljaar en vooruit te kijken naar het komende schooljaar. lees verder »

Groep 8 op kamp

Dinsdag

Dinsdag 4 september zijn de groepen 8 vertrokken op kamp. Ze werden bij vertrek uitgezwaaid door de kinderen van de school. lees verder »

Vacature Ouderraad

Maandag

Weet jij als ouder raad?
De Ouderraad van Kindcentrum de Linde bestaat uit elf ouders die zich gezamenlijk inzetten om de school te ondersteunen bij de organisatie van verschillende activiteiten gedurende het schooljaar. Denk aan sport- en speldagen, activiteiten rondom de diverse feestdagen en de schoolreisjes. lees verder »

Vakspecialist bewegingsonderwijs in schooljaar 2018-2019

Maandag

In het schooljaar 2018-2019 worden de gymlessen op Kindcentrum de Linde door een vakspecialist bewegingsonderwijs gegeven. Juf Reggy gaat dit doen voor alle groepen. lees verder »

Duikelstangen en klimklauterparcour op het schoolplein

Maandag

Deze week maken we ons schoolplein nog een stuk leuker om op te spelen. Er komen duikelstangen en een klimklauterparcour. lees verder »

Een dag bij de kleuters op Kindcentrum de Linde

Woensdag

Wilt u weten hoe een dagje bij onze kleuters eruit ziet? lees verder »

Open dagen voor nieuwe ouders en kinderen

Maandag

Bent u op zoek naar een school, naar peuterwerk en/of naar kinderenopvang voor uw kind(eren)? Dan bent u op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 maart van harte welkom om een kijkje te komen nemen op ons Kindcentrum. lees verder »

Leuke BSO-activiteiten tijdens carnavalsvakantie

Dinsdag

Tijdens de carnavalsvakantie organiseert de BSO van Korein Kinderplein allerlei leuke activiteiten. Wat dacht je van een versierde fietsoptocht, een bezoek aan het PSV-museum, een zelfportret maken, de Kunst-Kriebel-bus en nog veel meer. lees verder »

Nieuwsbegrip in groep 4 t/m 8

Donderdag

Na de kerstvakantie starten de groepen 4 tot en met 8 met een nieuwe methode voor begrijpend lezen. Ze gaan werken met Nieuwsbegrip, een erg leuke en leerzame methode die goed aansluit bij onze visie. lees verder »

De Linde gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de meeste leerkrachten van Kindcentrum de Linde weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de school die dag dicht is. De kinderopvang is wel open. lees verder »

Schoolfruit voor alle kinderen

Maandag

Vanaf woensdag 15 november doet Kindcentrum de Linde twintig weken lang mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen iedere woensdag, donderdag en vrijdag fruit en groente op school aangeboden. lees verder »

31 oktober informatieavond kinderopvang

Maandag

Op dinsdagavond 31 oktober organiseren wij om 19.30 uur een informatieavond over de kinderopvang op ons kindcentrum. Alle ouders die op dit moment gebruik maken van peuterwerk, voorschoolse- en naschoolse opvang en alle belangstellende nieuwe ouders zijn die avond van harte welkom. lees verder »

Praktische verkeersles voor onze kinderen

Maandag

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich veilig in het verkeer kunnen begeven. Daarom krijgen zij op dinsdag 24 oktober de hele ochtend verkeersles. Het is een praktisch, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma, dat wij met hulp van de ANWB aanbieden. lees verder »

Mogen wij aan u voorstellen...

Dinsdag

Met trots stellen wij de KinderMeedenkRaad van dit schooljaar aan u voor. Kinderen zijn onze belangrijkste gesprekspartners, daarom praten we veel met ze. Eén keer per maand gaat de directeur van ons Kindcentrum in gesprek met de KinderMeedenkRaad (KMR). lees verder »

De Linde gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

We gaan weer beginnen!

Donderdag

We gaan weer beginnen! lees verder »

Wisselmiddag: dinsdagmiddag 11 juli

Donderdag

Op dinsdagmiddag 11 juli gaan de kinderen van 13.15u tot 14.15u kennismaken met hun klas en (nieuwe) leerkracht van aankomend jaar. lees verder »

I-pads voor groep 4 t/m 8

Dinsdag

Sinds kort hebben de kinderen van groep 4 t/m 8 een I-pad tot hun beschikking op school. In groep 6, 6-7 en 7 werd er door de kinderen al aan Snappet gewerkt op de I-pad. lees verder »

Pop-up store 'De Ontmoeting' van Kindcentrum de Linde deze week geopend

Dinsdag

Bij Kindcentrum de Linde werken alle groepen met leerarrangementen. De kinderen van groep 6a en 8a zijn bezig met een pop-up store waar ze allerlei spullen verkopen, zoals bijvoorbeeld speelgoed en kleding. lees verder »